TERE, mina olen Sandra Buchert

563
KES: Sandra Buchert
VANUS: 19
ASUKOHT: Austraalia

Olen austraallane, kes peab ennast eestlaseks. Mul on alati olnud justkui kaks perekonda, neist teine on Austraalia eesti kogukond – meie tugivõrgustik. Meie vanavanemad on selle tugivõrgustiku rajanud ja mina soovin nende tegemisi tulevikus jätkata.

On suur aru esindada Austraaliat ESTO noordelegaadina. Soovin õppida, kuidas välismaal hoida eesti kultuuri ning jagan meeleldi ka oma arvamusi ja mõtteid sel teemal. Usun, et ESTO-l saame positiivses meeleolus kõnelda üleilmsest eestlusest ning luua nooreestlaste võrgustiku. See annab meil uued väljavaated ning võimalused üksteist toetada ja koos tegutseda ning töötada selle nimel, et kindlustada eesti kultuuri tulevik.

Hetkel õpin “Speech, hearing & language sciences”. Olen keeleteadusest väga huvitatud ning eriti huvitab mind, kuidas keeled kujundavad meie mõtteid. Olen kirglik eesti keele kõneleja ning soovin hoida ja edendada meie keelt ka Sydneys.

Tegelen rahvatantsuga ning kuna see on praegu noorte hulgas väga populaarne, siis soovin neilegi õpetada eesti keeles lihtsamaid lauseid. Oluline on ka eesti keeles lugeda. Laiemalt loodan, et minu entusiasm aitab kaasa ka sellele, et minu eakaaslased hakkavad senisest julgemalt eesti keelt kõnelema.

Pärast ESTO-t soovin rakendada võimalikult palju ideid, mida teist noortega festivalil kohtudes arutame. Soovin asutada eesti noorte rühmituse, mis organiseeriks eesti teemadega erinevaid üritusi, mis on mõeldud kõigile huvilistele. Loodan teha ka koostööd erinevate põlvkondadega, kellel on kogemusi eesti kultuurist ja eluolust. Nii saame korraldada palju põnevaid tegevusi nagu  käsitöö-kokkamise päevad, mälumängud ja keelepäevad. Loodan väga, et eesti kultuuril on tulevik.

LOE ja VAATA: